Εσύ φροντίζεις τη στάση του σώματος σου;

Photo Credits: @georgia_zed

Εσύ φροντίζεις τη στάση του σώματος σου;

Εκτός από την εμφάνιση μια κακή στάση σώματος επηρεάζει σημαντικά και διάφορες λειτουργίες του οργανισμού μας.
 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει επιβάλλει να έχουμε λιγότερη κίνηση, να είμαστε πολλές ώρες καθιστοί συνήθως μπροστά σε μια οθόνη.
Οι έφηβοι με τις αλλαγές στο σώμα τους, την έλλειψη άσκησης, τη συστολή που νιώθουν κάποιες φορές και τη πολύωρη χρήση του κινητού, υιοθετούν επίσης μια κακή στάση σώματος, ενώ οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό λόγω και των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και των αναγκών του απαιτητικού ρόλου της μητρότητας, υποφέρουν συχνά από πόνους στην πλάτη. 
Η κακή στάση σώματος δημιουργεί προβλήματα στο σώμα μας, στην αναπνοή, στην διαδικασία της πέψης, στη σπονδυλική μας στήλη, στη διάθεση, την ενέργεια μας κ.α.
 
Το Pilates γυμνάζει όλους εκείνους τους μύες που είναι απαραίτητοι για να βελτιώσουμε αλλά και να διατηρήσουμε μια καλή στάση στο σώμα μας.Αυτό είναι σημαντικό στην καθημερινότητα μας καθώς και την ώρα της άσκησης, οποίο είδος άσκησης και αν κάνουμε.
Γιατί έτσι πετυχαίνουμε καλύτερη απόδοση των ασκήσεων και αποφεύγουμε τους τραυματισμούς.
 
Ποια είναι λοιπόν τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει το σώμα μας όταν στέκεται σωστά;
 
Η βελτίωση της αναπνοής, η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η καλύτερη πέψη, η μείωση της φθοράς των συνδέσμων, αποφυγή τραυματισμών, λιγότερη κούραση και πόνους σε μέση, πλάτη και αυχένα. Περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά που χρειάζεται για να είσαι υγιής και γεμάτος ευεξία!
 
Ο Pilates δημιούργησε ένα σύστημα εκγύμνασης που συνδέει νου και σώμα, αυτό που ήθελε κυρίως ήταν να προσφέρει στον κόσμο μέσα από την άσκηση και τις συμβουλές του, μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
 
Έτσι κι εμείς στο MySoma είμαστε εδώ για να φροντίσουμε να το πετύχεις!

"Good posture can be successfully acquired only when the entire mechanism of the body is under perfect control"