Είναι το PILATES ιδανική άσκηση για τους άντρες;

Είναι το PILATES ιδανική άσκηση για τους άντρες;

Το PILATES είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που δημιουργήθηκε από τον J. H. Pilates τη δεκαετία του 1920 και στην αρχή ονομαζόταν Contrology.
 
O ίδιος ο Pilates με το πρόγραμμα του εκπαίδευσε άντρες στο στρατό και την αστυνομία. 
Είναι ένα σύστημα εκγύμνασης με πολλά οφέλη που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, ηλικίας και φύλου κι αυτό γιατί μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασκούμενου.
 
Γιατί όμως είναι σημαντικό ένας άντρας να κάνει Pilates; 
 
1.Μύες
Γιατί ενεργοποιεί όλους τους μικρούς εσωτερικούς μύες που δεν μπορούμε να πετύχουμε σε άλλα είδη προπόνησης, όλα αυτά τα μικρά εξαρτήματα μιας μηχανής που μπορεί να μη τα βλέπουμε όμως είναι πολύ σημαντικά για την σωστή λειτουργία της.
 
2.Κορμός
Δυναμώνει τον κορμό και στο Pilates δυνατό κορμό δεν εννοούμε μόνο τους κοιλιακούς, αλλά μια ομάδα μυών που μας βοηθάει να χτίσουμε ενα δυνατό κέντρο, έχοντας τον έλεγχο, ώστε να μειώσουμε τους πόνους σε πλάτη και μέση και να έχουμε καλύτερη απόδοση στην άρση βαρών, το cross training και σε άλλα σπορ και δραστηριότητες.
 
3.Σωστή στάση σώματος
Ενεργοποιεί και γυμνάζει τους κατάλληλους μύες ώστε να έχουμε μια καλή στάση σώματος. Κάτι το οποίο χάνουμε όταν γυμνάζουμε υπερβολικά κάποιους μεμονωμένους μύες και είναι πολύ σημαντικό όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας επιβάλει να βρισκόμαστε αρκετές ώρες καθιστοί σε μια οθόνη. Μια σωστή στάση σώματος βελτιώνει την εικόνα μας,μας χαρίζει υγεία και ευεξία.
 
4. Ευλυγισία
Αυξάνει την ευλυγισία, που ίσως ένας άντρας να θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητη. Όμως η ευλυγισία μας βοηθάει στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερο εύρος κίνησης, να αυξήσουμε την αποδοτικότητα μας στις δραστηριότητες και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.
 
5.Ισορροπία
Το Pilates δουλεύει ομοιόμορφα όλους τους μύες, διορθώνοντας τυχών ασυμμετρίες και αδυναμίες, προσφέροντας στο σώμα μας ισορροπία και καλύτερη κινητική απόδοση, δίνοντας μας περισσότερη ενέργεια και ζωτικότητα.
 
6.Αναπνοή
Μας βοηθάει να αποκτήσουμε τον έλεγχο του σώματος μας, να βελτιώσουμε την αναπνευστική μας λειτουργία πράγμα πολύ σημαντικό για την υγεία μας,την ευεξία μας και την απόδοση μας σε οποιοδήποτε είδος άθλησης.
Έκτος από τα παραπάνω βοηθάει στον συντονισμό των κινήσεων, στην ανακούφιση από πόνους, στην αποκατάσταση, στη μείωση του στρες, στην αύξηση της συγκέντρωσης αλλά και στην καλύτερη σεξουαλική ζωή. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αθλητές έχουν εντάξει το PILATES στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης τους, όπως ο Lebron James, ο Christiano Ronaldo, o David Beckham και άλλοι…
 
Αν λοιπόν μέχρι τώρα θεωρούσες το PILATES γυναικεία υπόθεση, έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις γνώμη και να το εντάξεις στην προπόνηση σου!!! 
 
Σε λίγο καιρό θα δεις το σώμα σου να αλλάζει όπως και η απόδοση σου, θα δεις την καθημερινότητα σου και την ποιότητα της ζωής σου να βελτιώνονται.