29/09/2023 - Sound Bath με τον Νίκο Νικολακόπουλο

Στην πανσέληνο του Σεπτεμβρίου Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 21:00 ο Νίκος Νικολακόπουλος έρχεται στο MySoma για ένα μοναδικό sound bath!
Μια ευκαιρία για να χαλαρώσουμε, να έρθουμε σε επαφή με το σώμα και την αναπνοή μας.
Με την καθοδηγούμενη χαλάρωση και τη yoga nidra, θα επιτρέψουμε στο σώμα και το μυαλό μας να ξεκουραστούν.
Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας!🙏🏼

Το sound bath μπορεί να σας βοηθήσει:

🧘🏼‍♀️ Να χαλαρώσετε βαθιά
🧘🏼‍♀️ Να απελευθερώσετε εντάσεις του σώματος
🧘🏼‍♀️ Να αναπτύξετε την ενσυνειδητότητα σας
🧘🏼‍♀️ Να ενισχύσετε την αίσθηση ευεξίας και δημιουργικότητας
🧘🏼‍♀️ Να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
🧘🏼‍♀️ Να ενίσχυσετε της επαφή και την παρατήρηση του σώματος και των συναισθημάτων
🧘🏼‍♀️ Να διαχειριστείτε το άγχος και τις επίμονες σκέψεις

Sound Bath (Ομαδικό Ηχόλουτρο) με τον Νίκο Νικολακόπουλο @goodvibrationsgr

Κατα τη διάρκεια ενός Sound Bath, ξαπλώνετε αναπαυτικά σε ένα στρωματάκι και χαλαρώνετε για περίπου μία ώρα, υπο τους ήχους των crystal singing bowls, gong, του τυμπάνου και πολλών άλλων ηχοθεραπευτικών οργάνων. Οι θεραπευτικοί ήχοι δημιουργούν έναν ασφαλή χώρο, μια αγκαλιά στην οποία μπορείτε να αφεθείτε και να χαλαρώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τυχόν εντάσεις, να παρατηρήσετε τα συναισθήματα σας, να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να βιώσετε το εδώ και το τώρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να επιτρέψετε στο σώμα σας να χαλαρώσει. Πρόκειται για την πιο εύκολη μορφή διαλογισμού και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Το πως θα βιώσετε ένα soundbath είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα. Άλλοι βρίσκονται σε μία κατάσταση ονείρου, άλλοι κοιμούνται και άλλοι χάνουν την αίσθηση του χρόνου. Μετά το τέλος του soundbath, συνήθως θα έχετε μια αίσθηση ηρεμίας, ισορροπίας, αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και πραγματικής ξεκούρασης, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας. Μία ώρα sound bath ισοδυναμεί με τρεις ώρες ποιοτικού ύπνου.

Στο Sound Bath μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.


Νίκος Νικολακόπουλος – Sound Massage Therapist by Peter Hess Academy (Germany & Greece)


Ο Νίκος αγαπάει τη μουσική από παιδί. Στα 10 ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού, θεωρίας και αρμονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί και σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Εργάστηκε για 2 χρόνια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και μετά σε ναυτιλιακή εταιρεία για 8 χρόνια. Παράλληλα με την εργασία του, συνέχισε να γράφει μουσική για το θέατρο και να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.
Το έντονο και στρεσογόνο περιβάλλον της βασικής του εργασίας τον οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χαλάρωσης και αποφόρτισης. Αρχικά δοκίμασε τη yoga και το διαλογισμό και πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην Ηχοθεραπεία και το Ηχομασάζ. Από την πρώτη του επαφή με τις θιβετανικές ηχογαβάθες γνώριζε πως είχε ανακαλύψει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό εργαλείο. Αφού ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Ηχομασάζ στην Αθήνα, εκπαιδεύτικε πλάι στον δημιουργό της τεχνικής τον Peter Hess. Εμπλούτισε τις γνώσεις του και με άλλες τεχνικές ηχοθεραπείας (Συμβουλευτική μέσω του Ήχου, KLIK I – Playing and learning using all your senses, KLIK III – Inspiring children with sound & language), είναι Children’s sound relaxation coach, έχει εκπαιδευτεί στην Ηχοθεραπεία για εγκύους, ενώ συνεχώς αναζητά και ανακαλύπτει και άλλα ηχοθεραπευτικά όργανα όπως οι Κρυστάλλινες Γαβάθες Χαλαζία, το Σαμάνικο Τύμπανο, τα Θεραπευτικά Διαπασών κ.α. Έχει πιστοποιηθεί στη Yoga Nidra και στο Butterfly Touch Massage της Eva Reich. Είναι μέλος του διεθνούς Sound Healers Association.
Ο Νίκος πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Ηχοθεραπείας (soundbath) και Ηχομασάζ στο χώρο του στη Πεντέλη, σε άλλους συνεργαζόμενους χώρους στην Αθήνα και στην Ελλάδα καθώς και κοντά στη φύση. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ως μουσικός επί σκηνής και συνθέτης ηχητικών τοπίων. Συνεργάζεται επίσης με ομάδες yoga, διαλογισμού, χώρους ευεξίας / spa και οργανωμένα retreats και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Επικοινωνία:

www.goovibrations.gr
nikos.nikolakopoulos@gmail.com
Instagram: goodvibrationsgr

Κόστος συμμετοχής 20€
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνήστε με το MySoma inbox ή στα τηλέφωνα 2106025196 και 6945554094